Futbol Sala Alcoletge | EL CLUB

EL CLUB

La nostra Escola de Futbol Sala creada l’any 2012 va sorgir amb la idea de donar una formació integral als nostres jugadors, tant en l’àmbit esportiu com en el personal. Encara que es diu que l’ordre dels factors no altera el producte, nosaltres decidim prioritzar la formació de persones davant la formació de jugadors.

Entenem que perquè qualsevol projecte d’aquesta índole funcioni, és imprescindible que els nostres nois i noies gaudeixin practicant Futbol Sala, aconseguint això, tota la resta es converteix en quelcom molt més assequible.

De la mateixa manera creiem que és indispensable inculcar una sèrie de valors humans i socials, com ara el respecte, l’esforç, el companyerisme, l’honradesa o el compromís abans de centrar-se en tots aquells aspectes físics, tècnics-tàctics i mentals que té el nostre esport.

En aquesta línia ens preocupem pels aspectes personals dels jugadors, fent especial èmfasi en el seu rendiment escolar i la seva conducta fora de les nostres instal·lacions, podent així ser un suport més per als pares de la nostra entitat.

Per tot això, intentem ser el més escrupolosos possible en l’elecció de nous jugadors valorant abans de res si encaixaran bé en els grups de treball que ja funcionen a la perfecció.

Pel que fa a la faceta esportiva fa el nostre principal objectiu és formar bons jugadors que puguin arribar al seu màxim nivell possible sigui dins o fora de l’entitat.

Per aconseguir-ho comptem amb un bon grup de formadors, íntegrament de la casa, tots ells titulats, amb càrrecs en la Selecció de Lleida i que treballen sota la supervisió del coordinador de l’entitat, Xavier Palau.

Pel que fa a la nostra metodologia de formació es basa fonamentalment, en el mètode integrat, que consisteix en la utilització de situacions de joc per desenvolupar, al mateix temps, tots o gairebé tots els aspectes que requereix el Futbol Sala.

Com és lògic, els entrenaments estan adaptats en funció dels coneixements i de l’edat dels nostres jugadors, marcant diferents objectius d’aprenentatge per equips que es van avaluant a mesura que avança la temporada.

El Club inverteix cada any en la formació dels seus tècnics fent-se càrrec dels costos de determinats cursos o facilitant-los diferents planificacions i bateries d’exercicis per tal de donar el millor servei possible a tots els nostres jugadors.

Encara és aviat per dir que els nostres equips tenen tots un patró de joc, no deixa de ser cert que ara que ja tenim pràcticament equips en totes les edats, ens disposem a fer un salt de qualitat començant a implantar a determinats equips un mateix sistema de joc i uns automatismes que facilitin el moviment de jugadors entre equips.

Cal no oblidar que encara que el principal objectiu és el gaudi, a certa edat el component competitiu és necessari per al desenvolupament personal de la persona. És per aquest motiu que ens agrada diferenciar entre aquells equips que tenen un caràcter merament formatiu, com ho són tots aquells formats per jugadors menors de 14 anys i els que tenen un caràcter competitiu composts pels nostres equips Sènior, Juvenils i Cadets.

Com molts sabeu disposem de dos equips de referència per a tots els jugadors federats de la Província, com són els de Juvenil Divisió d’Honor i el Sènior que milita a Tercera Divisió Nacional.

Aquest fet ens ha permès atraure jugadors fins i tot d’altres Províncies o Comunitats, com el Sabadellenc Joan Puigdomenech o el Mallorquí Carles Ferrer procedent del Palma Futsal tots dos integrants de la primera plantilla.

El nostre Juvenil, que va aconseguir per dos anys jugar a la màxima categoria estatal rebent la visita d’equips il·lustres com el F.C. BARCELONA o el MARFIL SANTA COLOMA, és l’únic equip no Barcelonès costat de Laguna Cambrils que forma part en aquesta lliga.

Això fa que l’equip aquest compost per representants de nombroses comarques de Lleida.

Creiem que tenir un equip Sènior proper a la professionalitat, i un Juvenil que competeix amb els millors equips de Catalunya ens dóna aquest atractiu que altres Clubs no tenen i ens permet rebre moltes demandes de nous jugadors que volen incorporar-se a la nostra entitat.

Òbviament no podem oblidar-nos dels nostres altres 10 equips, tots ells igual d’importants, fent especial esment als més petits de la casa, els nostres babys, prebenjamins i benjamins que són, sense cap dubte, l’alegria i el motor de la nostra secció.

Actualment comptem amb 12 equips i aproximadament 120 jugadors, tots ells federats, a excepció dels babys que competeixen en trobades organitzades amb altres entitats. No està malament si pensem que tot va començar tot just fa 5 anys amb un sol equip Sènior.

Per al futur, molts reptes apassionants, començant per la construcció del nou Poliesportiu que ens permetrà treballar més i millor, el disseny d’una pàgina web on es centralitzarà tota l’actualitat del Club, la creació de més equips i l’arribada de més jugadors i tot això amb el mateix rigor i les mateixes ganes que fins ara.

Gràcies a tots aquells que ho heu fet possible, des de l’antic president, o els antics membres de la Junta fins els d’ara, a tots els pares que feu un esforç per portar als vostres fills des d’altres poblacions, a l’Ajuntament i els diferents patrocinadors per la seva ajuda institucional i econòmica i com no, a tots els jugadors i jugadores que heu portat a aquest Club a cotes inimaginables.

No ho dubtis més i uneix-te a aquesta gran família!

© 2019 Futbol Sala Alcoletge | Disseny: Piqture